BlogsMarketingTien leuke Kerst inhakers op social media

december 15, 2017by Siv van Hegelsom
https://kingofconcepts.nl/wp-content/uploads/2021/04/Nimma-city-platform-nijmegen-11.jpg

Tien leuke Kerst inhakers op social media

Bedrijven en social media-teams proberen tijdens speciale dagen vaak een leuke draai te geven aan hun berichten op social media. Tijdens Koningsdag, Prinsjesdag of Rokjesdag, maar ook tijdens Kerstmis worden er ieder jaar weer creatieve ideeën geboren. Wij zetten tien leuke Kerst inhakers op social media op een rijtje!

1. M&M's

Veel mensen hopen er altijd op: sneeuw tijdens de Kerstdagen. Met de familie bij elkaar, terwijl er buiten dikke vlokken neerdwarrelen vanuit de lucht. In de (Nederlandse) praktijk is het vaak gewoon koud en nat, vandaar dat M&M’s haar volgers een hart onder de riem probeert te steken.

2. Bol.com

Bol.com heeft regelmatig scherpe berichten op haar social media-kanalen. Een afbeelding van een vibrator die het bedrijf verkoopt met als begeleidende tekst: ‘De bezorger is niet de enige die morgen komt’? Bol draait haar hand er niet voor om. Ook voor Kerst gebeurt er veel bij Bol, zo hangen er dit jaar wel heel bijzondere ijspegels in de kerstboom…

3. Transavia

Vliegmaatschappij Transavia hangt ook tijdens de Kerstdagen veel in de lucht. Daar komt het eind december nog wel eens een bekende tegen…

4. Heineken

Het gigantische biermerk staat al jaren bekend om de ijzersterke en creatieve inhakers op social media. Vlak voor Kerst 2016 zijn ze bij Heineken vooral blij dat hun eigen ‘kerstboom’ weer staat.

5. Mercedes-Benz

Ook bij autofabrikant Mercedes kijken ze uit naar de Kerst, maar op hun social media-kanalen delen zij een net wat andere kerstboomvariant dan Heineken.

6. Albert Heijn

Vlak voor Sinterklaas blikten ze bij de supermarktketen alvast even vooruit naar die andere man die gehuld in het rood cadeautjes komt brengen. Maar is hij niet iets te vroeg?

7. Nuon

‘Oh the weather outside is frightful, but the fire is so delightful. And since we’ve no place to go…..’ Welk mens kan deze klassieker van Frank Sinatra nou niet afmaken? Dat dachten ze bij Nuon ook, maar de energieleverancier heeft zo haar eigen variant.

8. Gamma

Misschien niet honderd procent Kerst-gerelateerd, maar daarom niet minder leuk. Gamma kwam in 2016 met de Gamma Top 2000, een bouwmarktvariant op de Top 2000 Songs aller tijden. Met nummers als ‘Time to say good beits’, ‘Watskeboort’ en ‘Ik heb stiekem met je gekwast’ gingen klanten helemaal los op alle nummers uit de Top 2000. Dan kan de klassieker van Wham! natuurlijk niet onbreken.

9. Audi

Heineken gebruikt bierflessen, Mercedes de gril van haar auto’s. Bij Audi gebruiken ze weer een ander kenmerk van hun auto om de welbekende kerstboom te vormen, namelijk hun voorlichten!

10. Blokker

Bij Blokker dachten ze: wij doen niet zo moeilijk. Hun goedkope achterlichtjes werden gewoon gekoppeld aan de fonkelrode neus van Rudolph het Rendier.

King of Concepts = BAAS.

King of Concepts gaat over in BAAS. - Branding as a service.

Nieuw merk, zelfde diensten = duidelijker verhaal.

Klik op de afbeelding om naar de nieuwe website te gaan.

Branding as a service